Jdi na obsah Jdi na menu
 


recept na KREMROLE SE ŠLEHAČKOU


Suroviny

 

 

  • 500 g listové těsto886883457ca7439b931b749b03be5ddc.jpg
  •  300 ml šlehačka
  • moučkový cukr
  • 2 ks vejce

Postup

1

Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Ostrým nožem nakrájíme 3 cm široké a 15 cm dlouhé pruhy a natočíme je na kremrolové trubičky - začínáme od užšího konce trubiček, kde těsto přitiskneme. Okraje pruhů se mají mírně překrývat. Pak kremrole potřeme rozšlehanými vejci, složíme je na vodou vypláchnutý plech a pečeme dozlatova v horké troubě.

2

Upečené kremrole sesuneme na plochý talíř tak, že každou formičku postavíme užším koncem dolů a shora poklepeme. Vychladlé plníme ušlehanou smetanou a posypeme cukrem.